Oostenrijk op je bord ! : der Berner wΓΌrstl

Bij een Oostenrijks buffet kan een traditionele worst natuurlijk niet ontbreken. Daarom presenteren en serveren wij graag voor u de Berner wΓΌrstel. De naam Berner wΓΌrstel is enigszins misleidend. Ze komen niet zoals je zou denken uit (de hoofdstad van) Zwitserland maar uit Oostenrijk!

Ze zijn vernoemd naar de bedenker ervan, de kok Erich Berner uit Zell am See. In de 50-er jaren bedacht hij deze heerlijke variant op de Frankfurter worstjes.

Berner wΓΌrstel worden traditioneel geserveerd met brood of patat en curry saus. Het wordt vaak gegeten als een β€˜jause’ – een tussendoortje- of broodmaaltijd. Ik maak ze ook wel eens met mini knakworstjes, lekker voor bij de borrel !

bernerwurst maken

Voorbereidingen voor Berner wurstl

Snijd de worstjes in de lengte open (maar niet geheel door). Snijd de kaas in dunne reepjes en vul de opening van de worst met kaas. Omwikkel de worstjes met ontbijtspek (zet eventueel even vast met een cocktailprikker). Bak de worstjes in een koekenpan met wat boter totdat het spek bruin en knapperig en de kaas gesmolten is. Serveer met brood of frietjes

bernerwurst

Bron my happy kitchenhttp://www.myhappykitchen.nl

logo  myhappykitchen