Op de Floriade bakten wij voor Bolivia ” Poffertjes “

El Presidente

Op de 2012 Floriade in Venlo bakten wij meerdere malen poffertjes voor de landendagen o.a. voor Bolivia. .

Namens Bolivia was er het verzoek om samen met een molenaar, hun traditionele produkt genaamd Quinoa te malen tot een meelvariant die wij vervolgens zouden gebruiken om poffertjes mee te bakken. Deze variant werkte bewonderingswaardig goed om mee te bakken en zelfs de smaak viel geenzins tegen.Wellicht dat de toevoeging van de Licor 43 daar een rol in speelde.

De dag werd afgesloten met een bezoek van de Boliviaanse President Morales die zichtbaar genoot van deze Nederlands-Boliviaanse lekkernij.Minister Melanie Schultz van Infrastructuur en Milieu begeleide het gezelschap op de Floriade.

Floriade 2012

Quinoapoffertjes

Een gluten-vrij produkt op verzoek verkrijgbaar/leverbaar.

Food at Floriade

There are many places to stop and eat reasonably priced, healthy food, much of which is organic.
For something a bit different head to the international area to try some street food from around the world. The most favourite Dutch treats called poffertjes which are like little pancakes covered in melted butter and liberal amounts of icing sugar.
Delicious and well-worth the money ( euro 3,- ) The company was called de Elfde Elf which can be translated to – the Eleventh Elf

floriade

Citaverde Morales

Het CITAVERDE College en Bolivia hebben elkaar ontmoet in een gezamenlijk ontwikkeld poffertje. Het poffertje is gemaakt van quinoa, een Zuid-Amerikaans glutenvrij pseudo-graan. Tijdens zijn bezoek aan de Floriade werd dit Nederlandse hapje met Boliviaanse basis uitgereikt aan de president van Bolivia. Evo Morales Categorie ; Onderwijs Licentie ; Standaard YouTube-licentie