GRAND MARNIER

heeft 40% alcohol. Het wordt in verschillende varianten op de markt gebracht om puur ofwel in cocktails te drinken. De naam Grand Marnier is bedacht door César Ritz, de beroemde Parijse hotelier. Hij kwam op dat idee toen Alexandre hem zijn Curaçao Marnier liet proeven.

Red Label of Cordon Rouge:De `Jaune` is een sinaasappellikeur waarvan de basis neutrale alcohol is, dit in tegenstelling tot de Grand Marnier Rouge, welke op basis van cognac is. De kleur is zeer helder met een dikke textuur en een duidelijke sinaasappel geur met hints van meloen en hoestdrank. De smaak is lekker zoet en duidelijk, een prima likeur die perfect is voor gebruik in de keuken! . Dit is de standaard kwaliteit, die door iedereen β€œGrand Marnier” wordt genoemd.

Licor 43

Licor 43 (ook wel Cuarenta Y Tres of Licor Cuarenta Y Tres) is een zoete Spaanse likeur met een duidelijke vanillesmaak. Ze wordt sinds 1924 door Diego Zamorra S.A. in Cartagena gemaakt. Dit zou volgens een recept uit de 18e eeuw gebeuren. Export vindt plaats naar meer dan 60 landen, waarmee Licor 43 een van de bekendste Spaanse likeuren is.

Di Saronno Amaretto

Amaretto is een zoete likeur met amandelsmaak uit Italie. Amaretto wordt gemaakt met behulp van de pitten van amandelen of abrikozen of beide. De drank bevat ongeveer 28% alcohol. Het is geen destillaat maar een infusie, zoals limoncello.
De naam amaretto is afgeleid van het Italiaanse woord amaro, dat bitter betekent. De likeur dankt z’n naam aan zijn bittere smaaktinten. Amaretto kan dus vertaald worden met een beetje bitter. Amaretto is dus niet te verwarren met het eveneens Italiaanse digestief Amaro, dat op basis van kruiden gemaakt wordt.

Disaronno Amaretto

Amaretto is een amandellikeur

Een van de populairste merken is Disaronno originale. De amaretto van dit merk is in vrijwel elke slijterij te vinden en is te herkennen aan zijn karakteristieke vierkante vorm en dop van de fles. Het gerucht gaat dat in 1525 de schilder Bernardino Luini de opdracht had om een fresco van Madonna voor de kerk Santa Maria delle Grazie in Saronno te schilderen. Hij had toen een romantische affaire met een jonge vrouwelijke herbergier die hij als model gebruikte. Zij creeerde de likeur als gift voor haar minnaar

Liqueur cointreau

Cointreau

Een perfect huwelijk tussen zoete en bittere sinaasappelschillen waaruit een kristalheldere alcoholische drank wordt geboren.Cointreau demonstreert wederom zijn superieure kwaliteit door een β€˜Double Gold Medal’ te behalen in de 2008 San Francisco World Spirit Competition. Manden vol zongedroogde sinaasappelschillen bepalen de verschillende sinaasappelsmaken; groen-brons voor bitter, oranjerood voor zoet, die samen zorgen voor een diepere fruitintensiteit.

Grand Marnier rood

Zuidam Kaneellikeur

Deze Oud-Hollandsche Kaneellikeur wordt volgens een geheim familierecept gemaakt door de extractie van grof gebroken Ceylon kaneel. Deze kaneel wordt minimaal zes maanden getrokken. Daarna ontstaat een zuiver natuurlijk kaneelextract dat een mooie bruinrode kleur heeft. Dit schitterende extract wordt samen met enkele andere zuiver natuurlijke extracten nog slechts vermengd met de beste kwaliteit alcohol en suiker. Vanzelfsprekend worden aan deze likeur geen kunstmatige kleur-, geur-, of smaakstoffen toegevoegd. Β . Zuidam Liqueuren worden nog altijd op ambachtelijke wijze gemaakt. Alle ingredΓ―Γ«nten worden zelf ingekocht en verwerkt tot mooie extracten & distillaten in de familie distilleerderij. Alle recepturen zijn ontworpen door Fred & Patrick van Zuidam

Licor 43

licor 43 op de poffertjes

Β